Etiketten kunnen worden voorzien van verschillende belijmingen. Standaard leveren we de laseretiketten met de zogenaamde permanente belijming.

Andere mogelijkheden:

Extra permanente belijming; wanneer etiketten met permanente belijming niet voldoende hechten, bijvoorbeeld bij dozen met een hoog siliconen gehalte (gerecyclede) kan het raadzaam zijn extra permanente belijming toe te passen. Ook bijvoorbeeld kortingsetiketten worden voorzien van een extra permanente belijming. Etiketten aanbrengen op een droge ondergrond bij minimaal 0ºC; daarna te gebruiken tussen +60ºC en -20ºC.

Afneembare belijming; wanneer het etiket uiteindelijk eenvoudig van het product afgehaald moet kunnen worden zonder dat er lijmresten achterblijven, of als u het etiket eventueel moet kunnen herpositioneren, passen we de laseretiketten met afneembare belijming toe. Aanbrengen vanaf -10ºC en gebruiken tussen +80ºC en -30ºC. Afneembare belijming wordt op den duur permanent. Hoe snel dit gaat, is niet op voorhand te bepalen. Dit hangt sterkt af van de omgevingsfactoren en het proces wordt versneld door blootstelling aan UV.

Wateroplosbare belijming; Voor toepassingen waarbij de etiketten wel een normale belijming nodig hebben maar indien gewenst snel weggenomen moeten kunnen worden door middel van (warm) water, passen we een wateroplosbare belijming toe. De lijm lost hierdoor op waardoor er alleen restpapier overblijft. Aanbrengen bij bij minimaal +5ºC en daarna gebruiken van +80ºC tot -20ºC. Deze belijming mag niet worden gebruikt op een glazen ondergrond en het te beplakken product mag met het etiket erop niet langdurig worden verwarmd boven 100ºC. 

Diepvriesbelijming; Permanente belijming verliest zijn kracht indien deze gebruikt wordt in een koude omgeving. Plakt u een standaard etiket op een product dat in de vriezer gaat, dan dient u voor een diepvriesbelijming te kiezen. Deze etiketten kunnen worden aangebracht tot -10ºC op droge of enigszins vochtige producten. Daarna is het houdbaar van +60ºC tot -40ºC. Voor de etiketten met diepvriesbelijming, kunnen wij alleen ca. 123 standaardformaten aanbieden; wij kunnen deze niet leveren in iedere gewenste vorm of maat.

Hittebestendige belijming: Plakt u een standaard etiket op een product dat in de oven gaat, dan dient u voor een hittebestendige lijm te kiezen (alleen verkrijgbaar op rol)

Wij adviseren in alle gevallen eerst uitgebreid te testen of de producten voldoen aan de eisen die u of uw klant aan de etiketten en de bellijming stelt.

Klik HIER om terug te keren naar laseretiketten

Klik HIER om terug te keren naar etiketten op rol